Recenze na blogery?

5. září 2009 v 10:09 | Anyffe |  Myšlenky
"A-á" hlásí se nová zpráva ICQ. V jejím textu se objevuje odkaz na nový blog mého kamaráda s žádostí o pomoc. Po výměně několikati zpráv mě napadne, co že to vlastně chce zveřejňovat: Sám vlastně ani neví. Takový blog o blogu (jak je to množné číslo? o blogách? o blozích?). V textu jeho zamýšleného profilu stojí, že většina lidí, co má blog, buď dobře píše, kreslí, či fotí. On ale neumí (prý) ani jedno.
A tak mě napadlo, ževlastně neznám nikoho, kdo by zveřejňoval své názory na jiné internetové existence. Určitě to znáte. Čtete něčí články, on čte naopak vaše, navzájem si nazecháváte komentáře. O takovém člověku si jistě nějaký názor uděláte. Jaký je? Co dobře umí a co mu naopak nejde? Jak si představujete, že vypadá? (blbá otázka, pokud je někde fotka, že? :D)
Přišlo mi to jako zajímavá myšlenka, aby někdo řekl, jak lidé působí. A nejen lidé z tohoto prostředí. Klidně to může být i nějaká slečinka z lide.cz apod. Mě by to taky zajímalo, jak že to vlastně působím. /Ještě mě teď napadá, jak některé dilinky "hodnotí blogy". O téhle povrchní záležitosti nemluvím, je to povětšinou hlavně o vzhledu. To jen tak trochu bokem.../

Když mi pak slečna Awia nabídla, že mi něco napíše - proč, o tom příště -, hned mě napadla ta myšlenka. Chce psát? Tak dobře, ať tedy píše o něčem co mě zajímá. Nebo spíš na co mě zajímá její názor. A to jsem já sama. Nakonec jsem jí tedy nakázala téma Anyffe, a to nějakou zajímavou a originální formou. Tak uvidíme, jaká krásná písmenka poskládá. A tím by byl první názor na světě.
A pokud to tak mohu říci, docela by mě potěšilo, kdyby onen již zmiňovaný kamarád následoval Awiina příkladu a pojal ten blog nějak takto.
To ať nám ale prozradí čas...
...a nebo hvězdy.

P.S.: Doufám, že to nevyznívá namyšleně nebo povýšeně. Trochu jsem váhala, jak vyjádřit to, co jsem chtěla. Tak snad se povedlo.
Awia: Sice bych už měla nápad na tu tapetu, ale venku je pořád špatné počasí. Tak nevím, buďto si počkáš, nebo vyhrabu nějakou fotku co už tu mám... ale pak to bude asi omezený tím, co mám. Tak jak chceš, ozvi se...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Který typ odrážek je nejlepší?

Kruh
Kružnice
Čtverec

Komentáře

1 Lucy |VISITOR| Lucy |VISITOR| | Web | 5. září 2009 v 10:23 | Reagovat

Ak máš rada Miley Cyrus klikni na web.

2 Awia Awia | E-mail | Web | 6. září 2009 v 10:05 | Reagovat

Myslím, že je to dobrý nápad. ^^ Pryč s těmi "hodnoceními blogísků". Nejen vzhled je důležitý a já si myslím, že občas si tuhle otázku položil každý bloger (nebo možná taky ne): "Jak působím na ostatní? Liší se moje vystupování na blogu od reálného života? Co si o mne návštěvník pomyslí?" Já si teď tyto otázky kladu a mileráda bych na ně chtěla znát odpověď. Když už jsme u toho, tak zmíňka mého nicku mne poněkud zaskočila, ale mile potěšila.
K té tapetě. Nemusíto být přesně takhle. Na to je sice teď ještě moc brzy, ale třeba by se mi líbilo i něco ve stylu pestobarevné listí na podzim. Nemusí to být něco určitého. Téma je příroda a je jen na tobě, co s tím uděláš. Jop a už jsem dostala nápad na ten tvůj příběh, či jak to mám nazvat. Forma by moc originálná asi nebyla. Jako obvykle povídka ... nebo, já nevím, jak to napsat. Cítím se v tom nejjistěji. Příběh by už byl ... uvidíš sama, ale asi mne za to zabiješ. xD

3 Anyffe Anyffe | 6. září 2009 v 18:54 | Reagovat

[2]: Awia: Jsem ráda, že se mnou někdo douhlasí ;)... no ono tak jako tak prostě to co já bych si představovala, tak prostě takovou fotku nemám. A ať už to bude cokoli, na focení venku teď prostě není počasí. Takže jestli nespěcháš... ok, tak tedy povídka, plně vyhovuje.

4 Kitty Kitty | Web | 7. září 2009 v 14:27 | Reagovat

No... Nebylo by špatné konečně slyšet nějaký pořádný názor. Hodnocení blogísků je věc naprosto pitomá, ale tohle... Docela by mě zajímalo, jak působím na ostatní. Na blogu si připadám tak nějak... nemůžu říct líp než ve skutečnosti, ale spíš jsem nějak jistější. Zaprvé mě nikdo nevidí a z velké části taky nezná a zadruhé já nevidím těm lidem do hlavy, nevím co si o mě můžou myslet a nevidím, jak se tvráří, když narazí dejme tomu na nějaký můj příběh nebo fotku.

5 Anyffe Anyffe | 7. září 2009 v 21:02 | Reagovat

[4]: Kitty: tu jistotu chápu. Nikdo tady na tebe nekouká s předsudky podle toho jak vypadáš, jak se oblékáš, odkud jsi a tak... a děkuji za další pozitivní názor... btw měla bys zájem kdybych se nakonec rozhodla sama něco takého realizovat?

6 Trab Trab | 8. září 2009 v 15:07 | Reagovat

Do toho! Super nápad snad o mně taky něco napíšeš až ten blog dodělám a vydám pár věciček z mojí tvorby.

7 Kitty Kitty | Web | 8. září 2009 v 15:55 | Reagovat

[5]: Zájem? asi ano.

8 Anyffe Anyffe | 10. září 2009 v 20:13 | Reagovat

[6]: Trab: díky za podporu, ale myslim že když budu psát já o tobě tak to nebude tohle 'jak působíš na internetu' ale spíš něco jako 'co si myslim o tvym rozhodnutí založit blog a o tom co píšeš'

9 Trab Trab | 11. září 2009 v 19:21 | Reagovat

jj ale to ještě potrvá vždycky když mám 10 minutek tak tam něco vyzkouším nebo tak ale je toho moc

10 Anyffe Anyffe | 11. září 2009 v 21:23 | Reagovat

[9]: Trab: tak mě je to jedno žejo... je to tvůj blog ne? :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama